Hej på er, jag heter Camilla och behöver er hjälp. Det finns några saker som jag inte riktigt förstår mig på. Jag är en tjej på sexton år och jag är dessutom muslim. Varför jag säger dessutom, som om bördan inte vore nog med att jag är tjej, beror på att det är exakt så det ligger till. För mig är det faktiskt en börda att vara tjej och muslim.

Jag har en kvinnokropp, jag tycker om att vara en tjej. Men min och andra kvinnors kroppar blir så otroligt sexualiserade. Jag kan inte ens gå på ett vanligt jävla disco på en fotbollscup utan att se hur killar i stora gäng går och tar på tjejers kroppar, ofta mot deras vilja. Jag kan inte lägga ut en bild i bikini, för då viker jag ut mig själv. Nu till det viktigaste – fördomarna har växt så mycket att jag inte kan säga att jag är feminist för det räknas som manshat. Jag är så otroligt trött på det här! Varför ska det finnas skillnader på en kille och en tjej? Visst, vi har olika könsorgan. Men ändrar det våra rättigheter?

Som om det inte vore nog blir jag även smutskastad för att jag är muslim. Antingen är jag en terrorist/allmänt kriminell eller så är jag rasistisk mot alla vita. Det händer heller inte bara mig, nästan alla muslimer får stå ut med det här. Jag förstår att många är rädda för IS men de är inte ens muslimer. Muslimer får inte ens döda spindlar. Därför, läs på innan ni säger något – islam står INTE för att mörda oskyldiga människor “i Guds namn”. Nej.

Feminism och rasism liknar varandra. Båda två har blivit skräp. Det är extremister som förstört allt. Manshatare som kallar sig för feminister har gjort så att feminism står för just hat mot män. Islamiska terrorgrupper har skapat en stor fientlighet mot muslimer. I båda fallen dras alla över en kam. Fördomar förstör fast vi säger att vi är en demokrati. Fördomar förstör fast Sverige ska vara ett jämställt land. Fördomar förstör fast vi har bestämt oss för att vårt land ska ta emot alla sorters människor. Fördomar förstör fast folk intalar sig att allt är okej. Det är inte okej.

Det är så många människor i världen som har det jobbigt på grund av alla dessa fördomar. För bara någon månad sen blev en man anklagad för att ha haft en bomb på sig på tunnelbanan bara för att han såg “utländsk” ut. I Indien är det vanligt med abort av flickor eftersom flickor kräver mycket pengar och inte får arbeta. Här i Sverige är vi inte riktigt lika extrema. Men vi är ändå väldigt konservativa av oss. Tänk efter själv, varför ska vi placera folk i grupper? Vi är väl alla människor?

Förstår ni nu varför det är en börda att vara tjej och muslim? Varför jag är rädd för att bli objektifierad och dömd av människorna som jag lever med och träffar varje dag? Den bördan som jag och så många andra bär på skulle inte finnas om vi alla bara öppnade ögonen.

12988100_845615502251420_512043887_n

Camilla Eliasson, 16 år. När hon inte skriver för Tidningen K engagerar hon sig politiskt via Sveriges Ungdomsråd, spelar fotboll eller är allmänt social :)

Om Skribenten

mm

Vi har några skribenter som vi gillar riktigt mycket och som ibland, då och då, kommer publicera sina texter här. Håll utkik! :)