Clowner, Mars och Tyra Banks

Varje söndag skriver Tidningen K:s reporter Rebecca Hagnestad om fem nyhetshändelser från den gångna veckan. På så sätt kan du få en snabb genomgång av vad som hänt under den senaste tiden.

 

Clowner
Under den senaste veckan har flera larm om hotfulla och i vissa fall beväpnade clowner kommit in till polisen. I Varberg knivskars också en 19-årig man av vad som uppgavs ha varit en clown.
Men det är inte bara i Sverige som de skrämmande clownerna slår till. Tidigare har liknande larm inkommit i bland annat USA och Storbritannien.

 

Litteraturpriset gick till sångaren
När det tillkännagavs vem som vunnit årets littertaurpris var det nog mången litteraturvetare som satte teet i halsen. Vinnaren blev nämligen sångaren och låtskrivaren Bob Dylan.
Han har bland annat skrivit låtar som ”The times they are a-changin” och ”Blowin’ in the wind”. Bob Dylan kommer att motta sitt pris den 10 december tillsammans med de andra nobelpristagarna.

 

Obama vill skicka människor till Mars
I en debattartikel på amerikanska CNN berättade Barack Obama att han tyckte USA skulle satsa på stora planer i framtiden. Enligt den amerikanska presidenten skulle det kunna vara möjligt att skicka människor till planeten Mars redan under 2030-talet. Barack Obama skrev också att han hoppas att det hela kan leda till att människor ska kunna vistas där under en längre tid.
För att kunna genomföra planen ska den amerikanska staten samarbeta med ett tusental olika privata företag.

 

Tyra Banks gästade Skavlan
Den amerikanska supermodellen Tyra Banks var en av gästerna i tv-programmet Skavlan som sänds i SVT på fredagarna. Där berättade hon bland annat om sitt genombrott i slutet av nittiotalet och sin relation till den brittiska modellen Naomi Campbell.
Tyra Banks är inte bara en modell. Hon har dessutom varit programledare för det populära tv-programmet ”Top Model” och hon har också en egen talk show.

 

Dömd för tunnelbaneknuffen
I våras knuffade en man en annan man, i 25-årsåldern, framför ett tunnelbanetåg. Han blev allvarligt skadad, men överlevde. Gärningsmannen greps några dagar senare och i veckan så kom tingsrätten med sin dom.
Mannen dömdes till rättspsykiatrisk vård för försök till mord. I domen ingick också våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Mannen har varken förnekat eller erkänt dådet.

Om Skribenten

mm

Jag heter Rebecca Hagnestad och arbetar som reporter här på Tidningen K. Varje vecka skriver jag om fem händelser från nyhetsveckan. När jag inte håller på med K så jobbar jag som journalist eller så läser jag en bra bok. Helst om något historia-aktigt, men fantasy går bra det med. Har du några frågor som rör mina ansvarsområden är du välkommen att kontakta mig på min mejl: rebecca@tidningenk.se. Ha det!