Varje söndag skriver Tidningen K:s reporter Rebecca Hagnestad om fem nyhetshändelser från den gångna veckan. På så sätt kan du få en snabb genomgång av vad som hänt under den senaste tiden.

 

Donald Trump kanske inte respekterar valresultatet

Det börjar närma sig dagen för det amerikanska presidentvalet den 8 november. Under natten mot torsdagen hölls också den sista debatten mellan kandidaterna Hillary Clinton och Donald Trump.

Under debatten kom ett känsligt ämne upp: Traditionen om att den som förlorar valet ska erkänna sig besegrad efteråt. Donald Trump har tidigare varit otydlig kring om han kommer att följa den traditionen om han förlorar. När den som ledde debatten ställde honom mot väggen så svarade Donald Trump att han fick se om han skulle acceptera valresultatet. Om Donald Trump inte skulle acceptera valresultatet så skulle det kunna leda till oro i både USA och omvärlden.

 

Zara Larsson en av världens mest inflytelserika

I veckan publicerade det amerikanska magasinet Times Magazine sin lista över världens 30 mest inflytelserika tonåringar. Med på listan fanns bland andra fredskämpen Malala Yousafzi, Sasha och Malia Obama och Zara Larsson.

Den 18-åriga, svenska stjärnan började sin artistkarriär redan som 10-åring och efter det har hon sjungit den internationella EM-låten, haft flera hitlåtar och skrivit debattinlägg. På Instagram har hon bland annat skrivit om övergrepp och kvinnors rättigheter.

 

Stockholmsderby fick avbrytas

Måndagens derby mellan Djurgården och Hammarby blev minst sagt hetsigt. När det bara var tio minuter kvar av matchen började ett antal djurgårdssupportrar att ta sig ner mot planen samtidigt som bengaler och annat kastades in på planen. När djurgårdarna stötte ihop med ordningsvakter och poliser utbröt bråk. Domaren valde då att avbryta matchen.

Först en halvtimme senare kunde matchen spelas färdigt. Matchens vinnare blev Hammarby som fick in fyra mål mot Djurgårdens två.

 

Danny sjöng ”Snacket på stan”

I lördags hade programmet ”Så mycket bättre” säsongspremiär på Tv4. En av årets deltagare är Danny Saucedo, som är känd för låtar som ”Brinner i bröstet” och ”Dör för dig”.

Under programmet så tolkar de olika artisterna varandras låtar. I lördagens program tolkade man Tommy Nilssons låtar och Danny Saucedo valde att sjunga låten ”Snacket på stan”. Under hösten kommer Danny Saucedo också att få en egen kväll, där de andra artisterna sjunger sina egna versioner av hans låtar.

 

Öresundspendlare gick samman

Redan den 12 november förra året infördes tillfälliga gränskontroller in i Sverige. Gränskontrollerna har förutom att de påverkat de människor som flyr till Sverige också påverkat de som arbetspendlar mellan Sverige och Danmark.

I torsdags fick några av arbetspendlarna nog. Då lämnade 565 av dem in en skadeståndsansökan till Justitiekanslern eftersom de ansåg att gränskontrollerna inte var lagliga. De begär minst 30 000 kronor var.

Om Skribenten

mm

Jag heter Rebecca Hagnestad och arbetar som reporter här på Tidningen K. Varje vecka skriver jag om fem händelser från nyhetsveckan. När jag inte håller på med K så jobbar jag som journalist eller så läser jag en bra bok. Helst om något historia-aktigt, men fantasy går bra det med. Har du några frågor som rör mina ansvarsområden är du välkommen att kontakta mig på min mejl: rebecca@tidningenk.se. Ha det!