Varje söndag skriver Tidningen K:s reporter Rebecca Hagnestad om fem nyhetshändelser från den gångna veckan. På så sätt kan du få en snabb genomgång av vad som hänt under den senaste tiden.

 

Högskoleprovet

I lördags var det tusentals personer som tog med sig penna och sudd för att skriva högskoleprovet. Även i Stockholm skrev man provet, på bland annat Södertörns Högskola och Stockholms Universitet.

Provet är indelat i olika delar. En av delarna testar ens ordförståelse. Några av orden var bland annat simpa (en fiskart), filantrop (människovän) och permafrost (evig tjäle).

 

Malmö FF dubbel vinnare 

I veckan tog Malmö FF hem årets allsvenska guld. Det är tredje gången på fyra år som laget vinner ligan.

Men bara några dagar senare, i lördags, fick klubben anledning att fira igen. Då blev nämligen även U19-laget svenska mästare, efter att ha besegrat Elfsborg med 3–1.

 

The Simpsons–författaren död

I tisdags avled manusförfattaren Kevin Curran, 59 år gammal. Han är bland annat känd för att ha skrivit manus till den populära tv-serien ”The Simpsons”.

Kevin Curryn arbetade med ”The Simpsons” under sammanlagt 17 år. Han fick tre stycken Emmys för sitt arbete, och han har också prisats för sitt arbete med ”Late night with David Letterman”.

 

Jordbävning i Rom

Italien har under den gångna veckan drabbats av två olika jordbävningar. Den första skedde i landets centrala delar i onsdags kväll. Jordbävningen bestod av flera olika skalv. Den ska inte ha orsakat några större skador på byggnader och inga människor ska heller ha skadats.

I söndags var det dags igen. Skalvet inträffade på morgonen och flera personer ska ha skadats. Ett flertal byggnader ska också ha rasat.

 

Game of Thrones – på Gotland?

I veckan kom det uppgifter om att HBO som spelar in den populära tv-serien ”Game of Thrones” är intresserade av att spela in på Gotland. De ska ha bett att få ta del av bilder på hur det ser ut på ön.

Om man kommer att spela in på Gotland är fortfarande oklart. HBO ska ha begärt in bilder från flera olika platser.

Om Skribenten

mm

Jag heter Rebecca Hagnestad och arbetar som reporter här på Tidningen K. Varje vecka skriver jag om fem händelser från nyhetsveckan. När jag inte håller på med K så jobbar jag som journalist eller så läser jag en bra bok. Helst om något historia-aktigt, men fantasy går bra det med. Har du några frågor som rör mina ansvarsområden är du välkommen att kontakta mig på min mejl: rebecca@tidningenk.se. Ha det!