Varje söndag skriver Tidningen K:s reporter Rebecca Hagnestad om fem nyhetshändelser från den gångna veckan. På så sätt kan du få en snabb genomgång av vad som hänt under den senaste tiden.

 

Donald Trump är USA:s nye president

Tidigt på onsdag morgon blev det klart: Donald Trump är ny president i USA. Under onsdagsförmiddagen höll han sitt segertal och redan på torsdagen träffade han den nuvarande presidenten Barack Obama.

Även om Donald Trump vunnit valet så kommer det att dröja ett tag innan han flyttar in i Vita huset. Först den 20 januari kommer han att tillsättas officiellt.

 

Sanna Nielsen tänder ljuset på julafton

På julafton den 24 december är det många svenskar, både i Sverige och utomlands, som samlas framför tv:n eller datorn för att kolla på SVT:s julsändning. Innan Kalle Anka som traditionsenligt sänds klockan tre så tänder också programledaren, eller ”julvärden” som den kallas, ett juleljus.

Vem det är som tänder ljuset varierar, förra året var det exempelvis Gina Dirawi som fick äran. I år gick det åtråvärda hedersuppdraget till sångerskan Sanna Nielsen.

 

Snön orsakade stora problem

Under onsdagen drog ett snöoväder in över Stockholm, som orsakade stora problem. När SMHI mätte snödjupet på torsdag morgon så var djupet hela 39 centimeter. Det är det största snödjupet som uppmätts i Stockholm i november på 111 år.

Snön innebar bland annat att flera bussar ställdes in. Då vägarna var mycket hala var det också många bilar som åkte i diket. Lastbilar fick också svårt att köra och under natten mellan onsdag och torsdag fick flera lastbilar stå stilla.

 

Zara Larsson kammade hem priset

I förra veckans nyhetssvep skrev vi om att Zara Larsson och Tove Lo hade chans att vinna priser vid årets MTV-gala, European Music Awards, som anordnades i Rotterdam, Nederländerna. Lyckan var stor när det visade sig att svenska Zara Larsson också vann priset ”Årets nykomling”.

”Det känns som att jag har solen i bröstet, och allt beror på er”, skrev hon sedan i ett inlägg på Instagram.

 

Stockholms filmfestival fick finbesök

Under veckan har årets upplaga av Stockholms filmfestival fortsatt. I veckan har man dessutom haft ett riktigt celebert besök: Legendaren Francis Ford Coppola.

Han har bland annat varit med och producerat filmen ”Sleepy Hollow”, där Johnny Depp spelar huvudrollen. Men mest känd är han nog för ”Gudfadern”-trilogin, som han både regisserade och var med och skrev manus till.

Om Skribenten

mm

Jag heter Rebecca Hagnestad och arbetar som reporter här på Tidningen K. Varje vecka skriver jag om fem händelser från nyhetsveckan. När jag inte håller på med K så jobbar jag som journalist eller så läser jag en bra bok. Helst om något historia-aktigt, men fantasy går bra det med. Har du några frågor som rör mina ansvarsområden är du välkommen att kontakta mig på min mejl: rebecca@tidningenk.se. Ha det!