Varje söndag skriver Tidningen K:s reporter Rebecca Hagnestad om fem nyhetshändelser från den gångna veckan. På så sätt kan du få en snabb genomgång av vad som hänt under den senaste tiden.

 

Höstlov!

Vecka 44 är det som vanligt höstlov i Sverige. I år så hann det vara både Halloween och Alla helgons dag under lovet, något som många firade.

Stockholms gator fylldes av barn som klädd ut sig och frågade ”Bus eller godis” under förra helgen. Den 5 november så var det Alla helgons dag, och då var det många som besökte sina döda släktingars eller vänners gravar. Det var så många som ville komma till Skogskyrkogården att SL hade satt in extra tåg.

 

Tove Lo smekte sig mellan benen

I fredags var det som vanligt delfinal i tv-programmet ”Idol”. Utöver Idol-deltagarna så uppträdde också den världskända svenska artisten Tove Lo.

I slutet av sitt framträdande så smekte hon sig mellan benen, vilket fick många tittare att reagera. Bland tittarna fanns det både de som blev upprörda och de som tyckte att hon gjort en bra grej. Själv har Tove Lo menat att det inte är en så stor grej.

 

Snön drog in över landet

I veckan har det blivit kallare och på flera platser i landet har det kommit snö. Det var inte alla som var förberedda på det och därför har det inträffat flera stora trafikolyckor i veckan.

Polisen har uppmanat de som kör bil att ta det lugnt. Om man är ute och går kan det också vara bra att de som kör bil inte hinner bromsa lika snabbt som innan, så då är det bra att ta det extra försiktigt.

 

Turkiet fängslade elva politiker

Under natten mot fredag kom nyheten om att elva oppositionspolitiker som tillhör det pro-kurdiska partiet HDP hade gripits i Turkiet. Bland dem fanns partiets partiledare Selahattin Demirtas och Figen Yuksekdag.

Efter domstolsförhandlingar stod det också klart att nio av dem häktats, misstänkta för att ha försvårat en terrorutredning. Agerandet har fått många i Turkiet och i resten av världen att reagera. HDP har jävla uppgett att de kommer att avbryta samarbetet i det turkiska parlamentet.

 

European Music Awards – flera svenska chanser

Söndagen var en glittrande dag för flera svenska och europeiska stjärnor. Då hölls MTV:s gala European Music Awards i nederländska Rotterdam.

Två av dem som nominerats till priser är Zara Larsson och Tove Lo. Bruno Mars och Green Day var några av dem som uppträdde.

Om Skribenten

mm

Jag heter Rebecca Hagnestad och arbetar som reporter här på Tidningen K. Varje vecka skriver jag om fem händelser från nyhetsveckan. När jag inte håller på med K så jobbar jag som journalist eller så läser jag en bra bok. Helst om något historia-aktigt, men fantasy går bra det med. Har du några frågor som rör mina ansvarsområden är du välkommen att kontakta mig på min mejl: rebecca@tidningenk.se. Ha det!