Varje söndag skriver Tidningen K:s reporter Rebecca Hagnestad om fem nyhetshändelser från den gångna veckan. På så sätt kan du få en snabb genomgång av vad som hänt under den senaste tiden.

 

Dylan kommer inte till Stockholm

I veckan blev det klart att sångaren och låtskrivaren Bob Dylan inte kommer att åka till Stockholm för att motta sitt pris den 10 december. Han har tilldelats årets nobelpris i litteratur och man har tidigare trott att han skulle ta sig till Sverige för att delta på festen.

Den 10 december anordnas traditionsenligt Nobelfesten på Stockholms stadshus. Även om inte Bob Dylan kommer att vara där så kommer andra pristagare och även medlemmar ur kungafamiljen att delta.

 

Höga kusten har Sveriges vackraste natur

Den svenska natur- och miljötidningen Sveriges natur har tidigare under hösten anordnat en tävling där deras läsare kunnat rösta fram vilken del av Sverige som har den vackraste naturen. Efter att ha hamnat bland tio finalister har det nu blivit klart att vinnare är Höga Kusten.

Andra platser som också hamnade på finalistlistan är bland annat Sarek och Blekinge skärgård.

 

Mars kommer till Sverige

Världsstjärnan Bruno Mars kommer – till skillnad från Bob Dylan – att ta sig till Stockholm. Men han ska inte motta något nobelpris, utan ska i stället hålla en konsert.

I maj kommer han att inta Globen i Stockholm.

 

Brand i Vasastan

Det var under torsdagseftermiddagen som en stor räddningsinsats skedde i Vasastan i Stockholm. Anledningen var att det brann inne i en badanläggning.

Människor fick evakueras från byggnaden, men branden kunde sedan släckas. Inga människor ska ha kommit till skada.

 

Över hundra döda i tågolycka

Tidigt på söndagen inträffade en tågolycka i närheten av staden Kanpur i norra Indien. Över hundra personer ska ha avlidit och ett hundratal personer ska också ha skadats.

Räddningspersonal kallades direkt till platsen. Man har också försökt utreda vad som lett till att tåget spårat ut, men sent på söndagseftermiddagen var orsaken fortfarande oklar.

Om Skribenten

mm

Jag heter Rebecca Hagnestad och arbetar som reporter här på Tidningen K. Varje vecka skriver jag om fem händelser från nyhetsveckan. När jag inte håller på med K så jobbar jag som journalist eller så läser jag en bra bok. Helst om något historia-aktigt, men fantasy går bra det med. Har du några frågor som rör mina ansvarsområden är du välkommen att kontakta mig på min mejl: rebecca@tidningenk.se. Ha det!