J.K. Rowling, författaren av Harry Potter böckerna, är tillbaka med sin egen, nya trollkarlsfilm!

Filmen utspelar sig i 1920-talets USA, och handlar om trollkarlen Newt Scamander (Eddie Redmayne). Newt har en resväska full med farliga, magiska djur och när den av misstag öppnas mitt bland vanliga människor skapas problem mellan den magiska och normala världen.

Efter Harry Potter böckerna var färdigskrivna och filmerna slutat spelas på bio lämnades många liv tomma. Vi saknade J.K. Rowlings magiska värld och hennes underbara karaktärer. Nu, sju år senare, har hon kommit tillbaka! Inte bara med en till bok (okej manus men den räknas ändå) och en teaterpjäs i London, utan nu även med löftet om fem nya filmer. J.K. har återkommit till den livliga världen hon skapade och bestämt sig för att ge oss lite av det vi känner igen (magi och magiska väsen) men också mycket nytt genom att introducera nya karaktärer och flytta filmen till USA. Filmens huvudperson, Newt, spelas av Oskarsvinnaren Eddie Redmayne och filmen regisserades av David Yates som gjorde de sista fyra Harry Potter filmerna, så vi vet att vi är i goda händer. Fantastic Beasts and Where to Find Them är den första filmen av en serie på fem, och börjar med Newt Scamanders resa, men J.K. har antytt att berättelsen ska utvecklas till att visa hur Grindelwald kom till makten.

De som har läst böckerna vet att Grindelwald var en ond trollkarl som terroriserade världen liksom Voldemort gjorde under Harrys tid och att få se hans resa är något många fans har sett fram emot. Men mest av allt är det spännande att få höra att en ung Dumbledore kanske dyker upp eftersom han hade en nära relation med Grindelwald. Detta skulle inte bara ge oss en inblick i en älskad karaktärs uppväxt, utan det skulle även öppna upp för att äntligen introducera en homosexuell karaktär i den magiska världen. Det kan bli betydelsefullt för många unga som älskar Harry Potter och vill se sig själva representeras i den världen. Passa på och häng med i den nya filmserien från början, Fantastic Beasts and Where to Find Them har biopremiär idag den 16 november!

Evin C, 18 år

Om Skribenten

mm

Vi har några skribenter som vi gillar riktigt mycket och som ibland, då och då, kommer publicera sina texter här. Håll utkik! :)