Halloween är snart här!

 

Det betyder ju även att det är dags att börja ta sin utklädnad inför den där maskeradfesten på allvar. Funderar du på hur du kan lyfta din utklädnad ett extra snäpp? Don’t worry, Daorsa Imeri visar hur ni kan styra upp ett ruskigt sår i pannan (eller var som helst som ni känner för, tekniken är densamma).

Innan du kan börja måste du skaffa allt specialeffektssmink du kommer behöva. Här är det Daorsa använde:

Vax: Kryolan CINE-WAX
Svart färg: Kryolan Liquid Body Makeup
Röd Färg: Fun Faze Face Paint av Kryolan
Blod: Fresh Scratch Blood I färgen Dark av Kryolan

Bästa stället att hitta de här grejerna enligt Daorsa är hos Smink och Perukmakar’n på södermalm i Stockholm. Annars hittar du säkert det du behöver hos tex Teknikmagasinet eller Buttericks. För att få till en bra finish kan du använda vanlig fundation eller puder. 

IMG_1782

Steg 1: Håll vaxet i din hand och värm det genom att massera det. Det gör det mer hanterbart och lätt att arbeta med. Rulla sedan ihop vaxet till en boll.

Steg 1

Steg 2: Applicera vaxet på önskad plats. Gör gärna det på en stram yta,  t.ex. pannan. Då är det mindre risk för att vaxet flyttar på sig, som det skulle göra om man t.ex. har den på kinden och ler. Släta ut vaxet på pannan så att kanterna smälter in med huden. Ha vaselin på fingrarna, så blir vaxet enklare att hantera.

Steg 2

Steg 3: Skär ut önskat sår på pannan med en spatel. En billigare variant är en vanlig matkniv som inte är väldigt vass (var försiktig!)

Steg 3

Steg 4: Täck vaxet med foundation och avsluta med puder. Detta för att få det se ut som din egna hud.

Steg 4

Steg 5: Börja måla med svart färg längst in i ”såret”. Blanda sedan röd och svart färg till en mörkröd färg och applicera det över den svarta färgen.

Steg 5

Steg 6: Måla sedan med den mörkröda färgen lite utanför såret. Blanda ut färgen med fingrarna.

Steg 6

Steg 7: Blanda blood scratch med vatten för att få en lite mer blöt look. Applicera blandningen i såret och lite utanför med hjälp av spateln. Spara lite av blodet till sista steget.

Steg 7

Steg 8: Doppa disksvamp i blandningen av låtsasblod och vatten och dutta runtomkring såret. Detta täcker kanterna bra och får det att se mer realistiskt ut.

Steg 8

 

Och så här ser resultatet ut:

Resultat

 

För att få till looken i omslagsbilden kan du applicera genomskinligt läppglans på läppar, kindben,  haka och panna. Doppa sedan ner de blöta områdena i socker för att få en frosteffekt.  Sätt gärna in ljusblåa linser för att se ännu otäckare ut!

Den här guiden går som sagt att applicera även på andra delar av kroppen! Följ samma steg för att få till den här effekten på ex. fingret:

Finger

Ett tips om du ska ha sånt här smink på rörliga delar av kroppen (fingrar, armbågar, knän osv.) är att du ser till att hålla lederna ganska stilla, så att vaxet inte börjar spricka efter att det stelnat.

Stort tack till Daorsa Imeri som har fler exempel på häftiga sminkningar på sin insta!

Hon ville även passa på att tipsa om Ellinor Rosander, en makeupartist med grymma tutorials på insta och youtube för de som vill ge sig på något lite mer avancerat.

Lycka till, och ha en trevlig halloween!!

Om Skribenten

mm