Sinnet – det vi känner, upplever och lär oss med. Att dela ditt med sju andra, tillsammans blir ni ett enda stort supermedvetande med åtta personer. Låter det helt galet? Det är exakt därför Sense8 är så. pass. bra.

Sense8 (genre: drama, övernaturligt)

Tänk om man delade hjärna med sju andra personer runt hela världen? Det är det karaktärerna i Sense8 måste hantera. Lär känna de åtta sensates: Wolfgang – ett kriminellt geni i Berlin; Kala – en troende Hindu i Mumbai som är förlovad med en man hon inte älskar; Will – en polis i Chicago; Sun – kickboxare och dotter till en mäktig företagsman i Seoul; Nomi – en transkvinna och hackare som bor i San Fransisco med sin flickvän; Capheus – en bussförare i Nairobi som försöker hålla sin AIDS sjuka mamma vid liv; Lito – en känd skådespelare i Mexico City som försöker hålla sin homosexualitet och pojkvän hemliga; och sist men inte minst Riley – en Isländsk DJ som bor i London. När de plötsligt blir mentalt och känslosamt kopplade trots att de aldrig träffats och bor i olika delar av världen, måste de hjälpas åt för att skydda sig mot Whispers, en man ute efter folk med deras förmåga. Sense8 är spännande och alla karaktärerna är så intressanta och älskvärda att det är svårt att välja bara en favorit.

Innehåller: våld, NAKENHET, ocensurerat sex, droganvändning, orgies, blod
Trigger Warning: transfobi, våld inom relationer.
Första säsongen av Sense8 kan ses på Netflix. 

Här hittar du fler av våra serie-tips!
The Flash
UnReal
Fantasy-serier
3 serie-tips pt1
3 serie-tips pt2

Evin C, 19 år

Om Skribenten

mm

Vi har några skribenter som vi gillar riktigt mycket och som ibland, då och då, kommer publicera sina texter här. Håll utkik! :)