SKAM är tillbaka! Hur taggade är ni? Jag spricker nästan! Mitt namn är Cam och jag är Tidningen Ks SKAM-reporter för denna säsongen. I mina recaps kommer du få ta del av både fakta, alltså vad som händer under veckan i SKAM-världen, men också mina personliga tankar om avsnitten. OBS: Spoilevarning finns alltid.
Tankar innan avsnittet:

Jag vill att något ska ske mellan Sana och Yousef! Att någon kanske frågar ut den andra eller så, jag vill att det ska gå framåt!!!

Sen undrar jag också hur Sana hade tänkt med hela russebuss-grejen, har hon ens någon plan för hur hon ska få ihop 300 000?

MÅNDAG

Skoldags!! Sana söker runt lite på internet om lån, eftersom hon inte vet hur hon ska få tag på 300 000 kr till bussen.  Hon chattar även lite med Yousef. Från ingenstans kommer Ingrid och en annan tjej från Pepsi Max gänget fram till henne och frågar ifall de inte kan slå ihop sig angående bussen. Sana har två villkor på detta, att de betalar för bussen och även att hon blir busschef. Så blir det.

Efter detta berättar hon för squadet (minus Chris som är i Berlin), och de har lite problem med att veta vart någonstans dem ska hålla i ett bussmöte.

TISDAG

Sana sitter hemma i sängen, läser på om koncept för russebuss och chattar återigen med Yousef. Under alla säsonger har jag aldrig sett Sana se så glad ut, hennes ansikte lyser upp så fort hon får ett meddelande av Yousef. Hon ser nästan lite sårbar ut.

Mamman kommer in i rummet och vi får (äntligen) se hennes ansikte. Sana frågar om hon kan ha över några ”tjejvänner” på fredagen, vilket hennes mamma säger ja till. Efter en liten pratstund berättar Sana att hon gillar en kille. En muslimsk, rolig, smart och snygg som hon tror kan laga mat.

ONSDAG

Vi befinner oss i skolan. Sana står vid sitt skåp när Even kommer fram. Han frågar ifall Isak och Sana hade pratat om Mikael, vilket de hade nämnt snabbt när Isak kollade vad Sana höll på med på Facebook. Even beter sig allmänt lite skumt (?), framtida drama kanske?

Sen kommer Isak och jag har bara en sak att säga: JAG ÄLSKAR EVAK SÅ MYCKET!!!!!

FREDAG

Dags för bussmöte, Sana är så jävla boss! Hon snackar om att deras russebuss måste ha ett bra koncept. När hon pratat klart frågar en tjej om drickandet, kan Sana acceptera det trots att hon är muslim? Sana svarar:

”Jag dömer ingen.”

Jag blev chockad när jag får se följande: i nästa scen har allt spårat totalt och det är full on party hemma hos Sana. Föräldrarna är tydligen iväg på marockanskt bröllop. Men vad tror ni händer? Jo, först kommer Elias hem med sittgrabbgäng och säger att föräldrarna står nere vid bilden. Alla körs ut snabbt ur lägenheten. När föräldrarna kommer in sen så hittar pappan en flaska vodka. Yousef tar då på sig skulden.

När kaoset lagt sig går Sana in på sitt rum och skriver till Yousef. Hon skriver att hon ska försöka övertyga mamman om att han är en god muslim trots att han dricker vodka. Hon får då till sitt svar att Yousef inte är muslim.

Slut på avsnitt 3.

Tankar efter avsnittet:

Vad tycker Sana om att Yousef inte är muslim? Hon blev chockad i avsnittet, av det jag kunde se. Men hur tänker/tycker hon egentligen om det?

Jag undrar också kring Even och varför han var så skum… hmm…

Cam out, vi ses nästa vecka igen!!

Om Skribenten

mitt namn är cam, är 17 år, bor i stockholm. på fritiden har jag ångest, dricker kaffe, lirar lite boll och bloggar även på nouw.com/medsmåbokstäver . just det, jag föredrar att skriva med små bokstäver. -stay alive