SKAM är tillbaka! Hur taggade är ni? Jag spricker nästan! Mitt namn är Cam och jag är Tidningen Ks SKAM-reporter för denna säsongen. I mina recaps kommer du få ta del av både fakta, alltså vad som händer under veckan i SKAM-världen, men också mina personliga tankar om avsnitten. OBS: Spoilevarning finns alltid.
Tankar innan avsnittet:

Jag hoppas jag får lite mer svar angående Even och varför han betedde sig lite skumt i förra avsnittet.

Sen vill jag gärna veta vad som hände mellan Noora och William.

Jag ser också att det denna veckan är ett långt avsnittpå 30 minuter (TAGGA!!)

SÖNDAG

Sana och Noora snackar och Noora berättar äntligen om läget med William. Hon hade inte klarat av att vittna mot Nico (som vi stötte på i Nooras säsong, S02) och hon ljög för William om det som blev sårad. Därefter hade hon börjat fundera om det kanske skulle vara bättre ifall de var åtskilda. En dag så stack hon från William och London. När Noora är klar med sin story om det hela avslutar hon med att säga följande till Sana:

”Du har tur som slipper sånt här. Hjärtesorg och sånt.”
TISDAG

Sana sitter hemma och läser mail som har att göra med hela russebuss-grejen. Hon får meddelande av Yousef som skickar bild på vodkaflaskan, Sana tar därefter bort honom som vän på Facebook. Hon googlar då på ”How to get over a guy”, strax därpå kommer hennes mamam hem. Mamman frågar ifall hon tror att Elias dricker alkohol, med tanke på Yousef, och Sana försäkrar henne om att så är inte fallet.

ONSDAG

Sana och Noora sitter tillsammans i skolan och Sana avslöjar att hon vet hur Nooraska komma över William, hon har en överraskning på fredag (de ska gå på kafé).

en tjej från pepsi-max behöver en specifik mailadress och ber Sana om det, fast hon har inte det. Noora låter då Sana logga in på hennes mail, fast på Sanas dator för att få tag på adressen.

FREDAG

Noora och Sana spanar efter killar på ett kafé, två stycken kommer och sätter sig bredvid dem och de börjar småprata. Pötsligt ringer Sanas mobil, okänt nr. Det är Yousef som säger att Elias är stupfull och Yousef vet inte vad han ska göra.

Sana och Noora hjälper Yousef att få Elia hem till Nooras kollektiv, där han däckar i soffan.

Yousef ska följa Sana hem, efter några stela minuter börjar de skoja med varandra och vi går över till ett romantiskt och happy-montage där de två spelar basket.

Sedan sitter de ner och Sana frågar varför Yousef inte tror på Allah. Han berättar om att han tror att Even är homosexuell och att han försökt kyssa Mikael som är väldigt religiös. Då hade Mikael läst upp delar av koranen som handlade just om homosexuella. Yousef vill ta avstånd från det och ta till sig det bästa från religionen, och skrota resten.

Sana förklarar vad islam betyder för henne, vilket lugn det ger henne. Så om du inte sett avsnittet än så rekommenderar jag dig verkligen för att jag blev rörd av det Sana säger här.

Sedan följer Yousef ”äntligen” Sana hem och han ska precis säga något när Sanas mamma ropar på henn genom fönstret.

De skiljs åt. Avsnittet är slut.

Tankar efter avsnittet:

Jag är 100% säker på att Sana kommer se något på Nooras mail, typ kanske ett meddelande från William, alternativt att Sana får feeling och skriver till William via Nooras mail.

ÄNTLIGEN har det gått lite mer framåt mellan Sana och Yousef. Mer sånt tack.

Vi ses som vanligt nästa vecka igen! Kan ni inte få nog av mig så får ni gärna checka in min blogg nouw.com/medsmåbokstäver  :)

Ha det bäst

Om Skribenten

mitt namn är cam, är 17 år, bor i stockholm. på fritiden har jag ångest, dricker kaffe, lirar lite boll och bloggar även på nouw.com/medsmåbokstäver . just det, jag föredrar att skriva med små bokstäver. -stay alive