SKAM är tillbaka! Hur taggade är ni? Jag spricker nästan! Mitt namn är Cam och jag är Tidningen Ks SKAM-reporter för denna säsongen. I mina recaps kommer du få ta del av både fakta, alltså vad som händer under veckan i SKAM-världen, men också mina personliga tankar om avsnitten. OBS: Spoilevarning finns alltid.
Tankar innan avsnittet:

Hinner inte ens stanna upp och tänka, JAG VILL BARA  SE PÅ AVSNITTET NUNUNU!!

Lördag

Sana ber, vi får se fina flashbacks till när hon och Yousef umgicks.

Hon googlar på äktenskap mellan muslimer och icke-muslimer, hon får då reda på att muslimska män får gifta sig med icke-muslimska kvinnor; men inte tvärtom.

Elias kommer hem (från Noora där han däckat full), han säger dock att han har sovit hos Yousef. Mamman framför sin åsikt om honom ch säger att hon inte gillar att Sana umgår med Yousef så mycket.

MÅNDAG

Sana och Noora går ihop på skolgården, några ur pepsimax-gänget hänger med resten av kompiarna. Stämningen blir otroligt stel. De blir sedan bjudna till en slags kareoke-fest på fredag.

TISDAG

Sana och Noora (dreamteam återigen) sitter i ett  fönster och Sana säger att hon har en dålig känsla över Sara, en tjej från pepsimax. Hon undrar över kontraktet som ska skrivas på för bussen och varför hn inte fått det.

Sana går ut på skolgården och konfronterar Sara, det visar sig dock att mailet hamnat i skräpposten och Sara verkar genuint varm mot Sana.

 

TORSDAG

Sana kommer hem och upptäcker att mamman snokar i hennes rum. Mammans försvar är: 

”Jag vet inte vad du håller på med längre”

Sana blir arg och försvarar sig själv (väligt bra enligt mig, och hon tar även upp det hon hittat på internet på lördagen. Hon går ut och spelar basket, efter en stund joinar Elias och syskonen har ett deeptalk (som leder in på Yousef. Elias säger att han är en bra kille och att det är viktigare att leva som att man tror på Allah, än att bara säga att man tror på Allah.

Sana bjuder Elias och hans gäng till morgondagens fest.

FREDAG [/UNDERRUBRIK]

Vi är på festen, som förövrigt ser sjukt najs ut.

Even börjar sjunga en låt, men när han ser Elias och hans gäng gå in så stannar han upp. Då börjar Isak sjunga med honom och tillslut gör alla det på festen (måste också påpeka att jag verklien älskar Evak).

 

Sana får även ett ms av sin mamma som ber om ursäkt.

Och nu kära läsare händer det fyra grejer som jag för varje steg får ännu grovare hjärtklappning av:

  1. Noora har fått reda på att William har ny flickvän. Hon får också reda på att Sana visste det hela tiden.
  2. Elias och hans vänner hamnar i bråk med Even och hans gäng. Isak har fått ett rejält slag på näsan.
  3. Sana går in på toaletten för att tvätta av blod från sina händer. Hon hör då två tjejer som snackar skit, bland annat kommer det fram att Sara redan skrivit på kontraktet och att Sana inte kommer få vara med på bussen. Hon har blivit lurad basically.
  4. När Sana kommer ut från toan ser hon Yousef och Noora hångla.

 

[underrubrik] Tankar efter avsnittet:

Ursäkta språket men:

holy shit.

Det är allt jag har att säga efter detta avsnittet.

IMG_8995IMG_8997

Om Skribenten

mitt namn är cam, är 17 år, bor i stockholm. på fritiden har jag ångest, dricker kaffe, lirar lite boll och bloggar även på nouw.com/medsmåbokstäver . just det, jag föredrar att skriva med små bokstäver. -stay alive