SKAM är tillbaka! Hur taggade är ni? Jag spricker nästan! Mitt namn är Cam och jag är Tidningen Ks SKAM-reporter för denna säsongen. I mina recaps kommer du få ta del av både fakta, alltså vad som händer under veckan i SKAM-världen, men också mina personliga tankar om avsnitten. OBS: Spoilevarning finns alltid.
Tankar innan avsnittet:

Nu har det varit en liten SKAM-paus för min del då det förra veckan inte kom något avsnitt, det behövdes nästan efter den chock som avsnitt 5 lämnade. Det jag är nyfiken på just nu är huruvida Sana kommer bete sig med Noora, kommer deras relation förändras? De har ju trots allt i en här säsongen kommit varandra ganska nära.

Nu börjar vi glo!

MÅNDAG

Sana stirrar in i spegeln, hon har mörkt och hårt smink, speglar det hur hon känner sig inombords?

Hon är på väg att skriva till Jamilla, ni vet Jamilla som Sana ogillar. Jag har inte riktigt varit medveten om deras relation trots att jag har sett de andra säsongerna men men! Sana kollar hursomhelst igenom deras sms-chatt lite grann och det klipps senare till skolgården. SANA ÄR SÅ BADASS OCH COOL!!! Inspiration på riktigt..!

Sana har hoppat av russebussen och vännerna frågar varför, hon sägr att det beror på hennes värderingar.

Inne på biologin sitter hon bredvid Isak som vanligt, som har en blåtira. Sana agerar kallt mot honom, enligt mig.

TISDAG

Sana är hemma och stör sig på Elias och att hans kompisar alltid är där. Under tiden hon konerserar smått med sina föräldrar får hon sms från Noora som frågar om de ska hänga, vilket Sana (antagligen) inte vill. Så blir det heller inte. Noora frågar också om något är fel och Sana skyller på slutproven och att de stressar henne. Det kommer även fram att Noora också hoppat av bussen.

När Elias och co. går genom köket där Sana och föräldrarna håller till ger Yousef Sana en speciell blick. Återigen det här speciella med säsongen: alla blickar. Den här blicken är inte fylld av varma känslor som tidigare. Yousef tittar på Sana med skuldkänslor i blicken.

ONSDAG

Sana, Noora och Eva hänger i en trappa i skolan. Sana tittar på Noora med en, vad jag tror, äcklad blick. De två tjejerna lämnar strax Sana där som säger att hon vill stanna och pkugga. Sana studerar tjejerna som kommer ut på skolgården och stöter ihop med bland andra Vilde och Sara. Isak dyker då upp bakom Sana och yttrar orden: 

”Fake, fake, fake, fake.”

Isak påstår också att Sara ogillar Vilde och att hon har snackat skit om henne.

TORSDAG

Sana sitter i ett kaos av plugg och stirrar ut i tomma intet, hon läser sedan återigen hennes och Jamillas chatt, en bra bit tillbaka. Det verkar som att de har varit väldigt nära vänner innan (något som jag inte var medveten om).

Senare läser hon lite skit på russebussens facebook då Sara blivit busschef (vem trodde annat) och några tjejer snackar skit om Sana i kommentarsfältet.

Sana smsar till Isak och frågar ifall han behöver hjälp att plugga, han tackar ja. Det verkar som att Sna har någon slags plan…

FREDAG

Hemma hos Evak?? Jag visste inte att Isak och Even bor tillsammans?! De är helt klart mitt favoritpar, om ni inte redan förstått det :)!!

Sana beter sig dock fortfarande drygt mot Isak när de pluggar.

Sana får meddelande från Noora som vill träffas då hon har något kul att berätta.

När Isak springer ner till tvättstugan snabbt snokar Sana på hans dator, hon tar massviss med bilder på Isak och Saras chatt.

Slut på avsnitt 6!

Tankar efter avsnittet:

Jag tror att alla vill veta vad Sana tänkergöra med bilderna från chatten (!!)

Jag tänkte också lite på det här med att ingen står upp för Sana någonsin trots att hon blir exotifierad och rasifierad, allmänt kränkt, flera gånger. Hon blir tvungen att stå på egna ben och backar snarare upp andra mestadels av tiden. Jag blir fett inspirerad men det är fortfarande segt att det ska vara så.

Vi ses som vanligt nästa vecka! Cam out, peace out.

Om Skribenten

mitt namn är cam, är 17 år, bor i stockholm. på fritiden har jag ångest, dricker kaffe, lirar lite boll och bloggar även på nouw.com/medsmåbokstäver . just det, jag föredrar att skriva med små bokstäver. -stay alive