SKAM är tillbaka! Hur taggade är ni? Jag spricker nästan! Mitt namn är Cam och jag är Tidningen Ks SKAM-reporter för denna säsongen. I mina recaps kommer du få ta del av både fakta, alltså vad som händer under veckan i SKAM-världen, men också mina personliga tankar om avsnitten. OBS: Spoilevarning finns alltid. 
Tankar innan avsnittet:

Jag har under veckans gång kikat på nrk’s skam-sida och det verkar som att det verkligen har hänt saker den senaste veckan. Avsnittet från svt är dessutom superlångt (37 min!!) så jag är supertaggad!

Jag är också nyfiken på vad Sana kommer göra med bilderna från Sara och Isaks chatt, jag antar att hon kommer sprida dem för att visa hur mycket skit Sara snackar, men hur är frågan.

LÖRDAG

Sana spelar basket, Yousef kommer och efter ett kylig och stelt ögonblick börjar de spela med varandra. Därefter joinar Elias och dödar the whole vibe. Sana är fortfarande arg över att Elias slagit Isak. Elias säger att han inte visste att Isak var hennes kompis innan han går därifrån och får Yousef med sig.

SÖNDAG

Sana läser igenom bilderna från chatten mellan Isak och Sara när hon hör Elias och hans kompisar utanför (minus Yousef), de snackar om ramadan och fastan. Det kommer även fram att Yousef är iväg och träffar Noora.

Sana sitter sen på sängen och börjar gråta. Jag blev själv väldigt upprörd vid den här scenen då Sana verkligen varit en så himla stark person genom säsongerna, att se henne då bryta ihop och gå sönder gör mig ledsen.

Hon torkar sedan tårarna och ser på sitt skrivblock, där lösenordet till Nooras mail står (JAG SA JU ATT DET SKULLE KOMMA UPP IGEN!!!) så frågan är bara ifall Sana kommer använda sig av lösenordet och logga in på hennes facebook och kolla på chatten mellan Noora och Yousef.

TISDAG

Sana har gjort ett instagram-konto mot Sara där hon lagt upp bilder från chatten mellan Sara och Isak. I kontots beskrivning står det ”The one and only perfect busssjef”.

Noora kommer fram till Sana där hon sitter i sitt fönster i skolan och ska berätta om henne och Yousef, Sana säger att hon redan vet och ljuger om att hon inte gillar honom (whyyyyy Sana du hade din chans att säga till Noora, då hade hon backat juuuu!!!)

ONSDAG

Hela bussen håller på att splittras på grund av instaram-kontot. Några tjejer, bland annat Ingrid, Eva och Vilde står och diskuterar samt försöker få tag på Sara i skolan. Sana går fram och frågar vad som händer. Efter en stunds prat verkar gruppen komma fram att de inte vet vad som är mest creepy, att deras busschef snackat skit om alla på bussen, eller att någon fått tillgång till hennes chatt. Sana verkar få skuldkänslor och när alla gått raderar hon kontot.

TORSDAG

Sana kommer hem och får då ett meddelande. Ingrid har gjort en gruppchat för alla som nämnts på instagram (yes, Sana la också upp en bild är hon blev uthängd). Alla i den här chatten verkar vara väldigt stöttande mot Sara, som flytt till sin stuga och inte kommer tillbaka till skolan förens på måndag.

Massor med teorier flyger i chatten, så rekommenderar er att faktiskt kolla på avsnittet/klippet för att förstå. Men kort sagt så riktas misstankarna mot Vilde, att det ska ha varit hon som skapat kontot.

Sana inser att Jamilla är på besök, de sätter sig ute och gungar. En liten stelhet i början av konversationen men de klickar på riktigt efter en stund. De snackar okså om fastan (vilket jag tycker är superbra att det tas upp så att fler lär sig om ramadan helt enkelt, det är en viktig månad för många, även mig). Det märks också att relationen mellan Sana och Jamilla är annorlunda från Sana med hennes andra vänner, de kan relatera mer till varandra. Det är fint, men Sana blir alldeles för utfryst av sina andra vänner enligt mig. Bara för att de inte kan relatera till Sana.

FREDAG

@ skolan. Vilde gråter och det visar sig att någon skapat ännu ett instagram-konto, fast nu mot Vilde.

Sana får, via chatten som Ingrid skapade, reda på att Isak sagt att han skapade kontot mot Sara. Precis då kommer Isak fram till Sana och frågar vad hon håller på med. De sätter sig på en bänk och pratar igenom det som hänt.

Sana ber om ursäkt och säger att det inte var meningen att allt skulle gå ut över Isak. Han säger att han inte bryr sig om vad tjejerna tycker om honom, utan att det handlar om hans integritet. Sana säger att hon ville att alla bara skulle få se Saras rätta jag, Isak svarar då med att säga att de är alla likadana så det spelar ingen roll.

Isak frågar Sana varför hon är så hård mot andra, hon svarar:

”Testa att växa upp i det här landet som en muslimsk tjej utan att bli hård”

Lätt mitt nya favoritcitat av Sana. Av uppenbara skäl.

Isak jämför det med det faktumet att han är homosexuell, vilket Sana säger inte syns på samma sätt. När folk ser Sana får hon speciella blickar, blickar som Isak inte får när folk bara tittr på honom. (Detta tycker jag att Sana har helt rätt i, men över huvud taget tycker jag inte att vi ska jämföra förtryck. Vi ska ta hänsyn till ALLA.)

De fortsätter prata och debattera, återigen rekommenderar jag er att faktiskt kolla på avsnittet, för både Isak och Sana säger sjukt bra grejer här. Men en recap ska ju vara en recap så jag kan inte dra upp allt!

Avsnittet avslutas med att Sana säger att hon tror att hon inte längre har en bästa vän, Isak säger att hon visst har det.

Tankar efter avsnittet:

Vem har skapat kontot mot Vilde???? Det är det absolut första jag vill veta, för jag är så nyfiken.

Jag hoppas också att nu när Sana insett sitt första misstag med att gå in på Isaks chatt så kan hon också inse felet med att ljuga för Noora och berätta hur hon egentligen känner.

Jäklar vad mycket drama det är! Så mycket att hålla koll på, vem sa vad om vem och så vidare… Jag får nästan lite nostalgi till grundskolan, där var det drama konstant. Nu på gymnasiet, not so much.

Vi ses nästa vecka!!

IMG_9297

Om Skribenten

mitt namn är cam, är 17 år, bor i stockholm. på fritiden har jag ångest, dricker kaffe, lirar lite boll och bloggar även på nouw.com/medsmåbokstäver . just det, jag föredrar att skriva med små bokstäver. -stay alive