SKAM är tillbaka! Hur taggade är ni? Jag spricker nästan! Mitt namn är Cam och jag är Tidningen Ks SKAM-reporter för denna säsongen. I mina recaps kommer du få ta del av både fakta, alltså vad som händer under veckan i SKAM-världen, men också mina personliga tankar om avsnitten. OBS: Spoilevarning finns alltid.   
Tankar innan avsnittet:  

Jag har under veckan redan smygkollat på NRKs klipp som kommit ut så jag kommer inte riktigt ihåg vad jag tänkte innan, eftersom att jag basically redan vet vad som kommer hända i SVT avsnitt. Så låt oss börja glo!

Lördag

Sana tittar igenom gamla bilder på kompisgänget (jag saknar dem tillsammans så mycket!!!). Hon skriver sedan i gruppchatten att hon måste berätta något, men innan hon skickar det så raderar hon texten och frågar om någon kan ses. Ingen kan ses och det kommer också fram att Magnus tror att Vilde varit otrogen med Elias (???). Eva och Chris börjar prata om Evas 18-årsfestoch den ska hållas på fredag hemma hos Chris.

Sana går ut i vardagsrummet där Elias tittar på youtube. De börjar prata. Sana säger att hon inte längre är sur. Hon frågar varför Elias och hans vänner inte är kompisar med Even längre och han förklarar att det beror på många saker, dels att han stött bort dem. Sana säger att hon tror att Even saknar dem.

Innan Sana går ska Elias börja prata om Yousef och hon säger att han ska glömma det och att hon är över honom.

Måndag  

Skolgården. Sana går fram till kompisarna som snackar om hatkontona. Så klart var det pepsimax-gänget som låg bakom hatkontot mot Vilde, på grund av att de trodde att det var Vilde som skapat kontot mot Sara (usch vad mycket drama). Eva får meddelande från Ingrid som ber om ursäkt och tycker att de borde prata igenom allt (efter att Eva sagt att de alla hoppar av bussen), men Ingrid tycker att de ska hålla ihop.

Alla går förutom Sana och Chris. Då berättar Sana att det var hon som låg bakom kontot mot Sara. Chris blir minst sagt förvånad och tycker att Sana kanske inte ska berätta för någon.

Senare på kvällen börjar Sana skriva på en bekännelse till Eva men raderar det. Hon får notis om att Sara publicerat ett inlägg på bussens facebook. Hon kallar till bussmöte på onsdag, ifall hela hatkonto-grejen ska anmälas till skolan. Hon börjar skriva till Chris om att Isak riskerar att bli avstängd om de går till skolan.

Men Sana råkar skicka meddelandet till Eva.

 Tisdag

Sana lämnar meddelande hos Eva och ber om ursäkt och sagt att hon erkänt och berättat för alla andra. Chris ringer sedan och säger att gruppen tycker att Sana förändrats och att de inte tycker lika bra om henne längre [:((]. Chris lovar att få resten av vännerna till bussmötet nästkommande dag.

 Onsdag

Vi lyssnar på någon slags inspelning med Sana (som senare visar sig vara ett medddelande gruppchatten). Som berättar att hennes ilska inombords beror på att hon aldrig någonsin känner sig muslimsk nog, norsk nog, marockansk nog, chill nog, snygg nog och så vidare. Men att det inte spelar någon roll, så länge hon har dem. Sana ber om ursäkt.

Sana går till bussmötet och pepsimax är där men inte vännerna.

Men de dyker upp tillslut. I en skåpbil. en russe-skåpbil!! Sana lyser upp av glädje och vännerna ropar att hon ska sätta sig i bilen med dem. De pekar finger åt pepsimax och kör iväg! [:))]

Fredag

Party hos Chris! Even och hans gäng är där, Elias och co. och såklart Sana och vännerna. Eskild och Linn från Nooras kollektiv är också där!

Alla har det trevligt och Even verkar komma bra överens igen. Markus hälsar också på Elias som säger att Vilde pratat mycket om honom, då blir Markus glas.

Under festen pratar Noora och Sna och det kommer fram att de inte alls har något på g utan de har snackat mycket om San. Yousef gilar nämligen Sana, han tycker att de är soulmates (omg omg omg ja).

Stämningen är glad tills en snygg bil kör upp vid huset precis när Sana säger att hon måste berätta något för Noora. William och pt-Chris har kommit. William går fram till Noora och efter en djup ögonkontakt i några sekunder säger han:

”Tack för mejlet”

Slut på asvnitt 8.

Tankar efter avsnittet:  

HERREGUUUUD WILLIAM ÄR TILLBAKA JAA!!! Det är typ allt jag kan tänka på just nu heh…

Men en sak som jag tänkt på är att jag tycker att Sanas säsong handlar liiiite för lite om Sana och ändå ganska mycket om andra människor, vilket är lite synd..

Har tyvärr inte mycket mer att säga, slutet på det här avsnittet tog andan ur mig…

Så tills nästa vecka får ni alla ha det så bra!

IMG_9357 IMG_9358

 

Om Skribenten

mitt namn är cam, är 17 år, bor i stockholm. på fritiden har jag ångest, dricker kaffe, lirar lite boll och bloggar även på nouw.com/medsmåbokstäver . just det, jag föredrar att skriva med små bokstäver. -stay alive