SKAM är tillbaka! Hur taggade är ni? Jag spricker nästan! Mitt namn är Cam och jag är Tidningen Ks SKAM-reporter för denna säsongen. I mina recaps kommer du få ta del av både fakta, alltså vad som händer under veckan i SKAM-världen, men också mina personliga tankar om avsnitten. OBS: Spoilevarning finns alltid.

 

Tankar innan avsnittet:

Jag vet att jag är fett tråkig men jag vill bara veta hur saker går mellan Noora och William! Jag älskade Nooras säsong så det är nog därför jag är så exalterad :)).

Det ska också bli spännande att se hur Sana och Yousef väljer att göra nu, kommer något hända eller inte?

Avsnittet är dessutom superlångt, hela 48 minuter av nöje! Jag förväntar mig mycket, det är dessutom det näst sista avsnittet för serien *insert sad face here*.

Nu tittar vi på avsnittet!

Lördag

Sana går till kollektivet där Noora bor samtidigt som hon föröker ringa henne utan framgång. Sana går in och pratar med Eskild och Linn (som jag saknat såå mycket). Hon berättar att hon är orolig över att Noora kanske är sur för att hon skrev ett mejl till William från Nooras ilogg. I mejlet hade hon skrivit att William skulle komma tillbaka till Oslo ifall han älskar Noora. Sana erkänner också att hon inte gjorde det för Nooras skull, utan för sin egen då hon trodde att Noora dejtade Yousef.

Sana får råd av Eskild som kort sagt säger att förhållanden mellan religösa och icke-religösa är svåra.

Söndag

Sana får sms från Eva som inte hört något från Noora eller William, hon tror att de bara är iväg och softar någonstans.

Sana tittar ut på gården och där är brodern spelar kubb med sina vänner, bland annat Yousef (som dock bara tittar på). Hon går ner till dem och sätter sig vid Yousef.

Jag noterar också Sanas sminkning som nu återgått till at vara ganska ljus och lätt, vilket jag tror speglar mycket av hennes inre med tanke på att när allt gick åt helvete var det hård och svart ögonsminkning, mörka läppar.

Sana får reda på att Yousef ska åka till Turkiet och vara där tills augusti.

Tisdag

Chris, Vilde och Sana sitter och snackar. Vilde har en dålig känsla och Sana frågar om de borde ringa polisen. Chris tror bara att de ligger eller något.

Då kommer William och Noora i hans ursnygga bil. De kysser varandra och kramas och är allmänt superdupermegagulliga.

Sana och Noora snackar och Noora mår väldigt bra över att William är tillbaka. Samtalet kommer in på Yousef oh Sana säger att hon inte riktigt vet hur det går, hon nämner också Turkiet och faktumet att han inte är muslim. Norras råd är att skicka ett meddelande direkt, vilket hon gör. Hon frågar om han vill hitta på något med henne.

Onsdag

Sana visar bilder på sina vänner till sin mamma, då får hon meddelande från Yousef som frågar om fredag funkar bra, eftersom att han åker på lördag. Stämningen blir lite stel. Hon erkänner att hon gillar Yousef och att han inte är muslim, mamman ler bara. Även hon ger Sana råd om kärlek och förälskelse.

Sana svarar Yousef, hon ljuger och säger att hon inte kan.

Ett meddelande från Chris som frågar om de ska provköra lite med vanen på fredag.

Fredag

Sana ber, hon hör sedan musik utifrån. Dett kommer från våningen över henne. Hon ska strax bli hämtad av Eva och Chris i vanen. Hon svarar i chatten att hon ångrar att hon ställde in med honom och får massa pepp från resten av gruppen.

Efter en lång stunds tvekan ringer hon Yousef och frågar om de ändå kan träffas, han har dock fått andra planer. Men han bara skojar och de träffas.

Ett gulligt montage i solnedgången följer. Sana bryter även fastan med Yousef och han har tagit med sig mat till henne (keeper).

Sana säger att hon varit förjävlig under ramadan, Yousef säger att det finnns en vecka kvar och att hon bör göra något bra den tiden.

Sana öppnar upp sig och berättar om att hon blivit mobbad som yngre och att när det händer henne något så hamnar hon i ett totalt mörker. Sana beskriver att hon försöker tänka att folk inte har fördomar om islam men att det är svårt.

De fortsätter prata ett tag (rekommenderar att kolla på avsnittet för det är lite för mycket för att recapa tyvärr).

Yousef säger att han åker tidigt nästa dag, men betonar att han kommer tillbaka.

Avsnittet avslutas med en lång kram mellan de två.

Tankar efter avsnittet:

Wow. Vilket avsnitt.

Jag är sjukt glad över att Noora och William hittat tillbaka till varandra.

Kul också att Sana och  Yousef fick lite tid ensamma, och SKÖNT är det verkligen at kärlek presenteras  på ett annat sätt. Det måste inte alltid vara kyssar och så vidare, vilket jag tycker är sjukt bra.

Är ni lika taggade som jag på sista avsnittet nästa vecka? Hur ska det gå när Yousef har åkt? Vad kommer hända?

Vi ses då!

 

Om Skribenten

mitt namn är cam, är 17 år, bor i stockholm. på fritiden har jag ångest, dricker kaffe, lirar lite boll och bloggar även på nouw.com/medsmåbokstäver . just det, jag föredrar att skriva med små bokstäver. -stay alive