SKAM är tillbaka! Hur taggade är ni? Jag spricker nästan! Mitt namn är Cam och jag är Tidningen Ks SKAM-reporter för denna säsongen. I mina recaps kommer du få ta del av både fakta, alltså vad som händer under veckan i SKAM-världen, men också mina personliga tankar om avsnitten. OBS: Spoilevarning finns alltid.

Tankar innan avsnittet:

Det jag är mest taggad på är att få reda på lite mer om Noora och William, då det i förra avsnittet verkade som att saker mellan dem är ganska skeva.

Sen så är jag också nyfiken på hur Sana kommer reagera på att Noora och Yousef klickade väldigt bra på festen fredagen innan.

Lite väl mycket fokus på Noora kanske men personligen så älskade jag verkligen hennes säsong så det är najs ändå!

MÅNDAG

Sana försöker be, men blir störd av squadets facebook-chatt, de undrar om Noora och Yousef hokkade på festen i fredags.

Sen blir hon återigen störd av hög musik, Elias och Yousef (som förövrigt bjuder på schyssta dancemoves) hänger. De snackar lite och Elias får reda på att Sana ska på russebuss.

TISDAG

Sana och Noora pratar och sana säger att en inte vill dejta muslimska killar.

”Tro mig. det vill du inte.”

Sana frågar sedan Noora om William. Hon blir först tyst och säger sedan att hon inte berättat hela sanningen om varör hon kom tillbaka från London. Noora blir dock avbruten innan hon hinner säga vad.

En buss säljs för 300 000, och squadet vill ha den!

ONSDAG

SUPERFIN EVAK-SCEN JAAAAAA!!!

Yousef skickar en vänförfrågan till Sana på Facebook, hon accepterar.

Gänget bestämmer att de ska kolla på bussen på fredag.

FREDAG

De går alla för att kolla på bussen, efter en stund kommer…

Pepsi-max gänget.

De är också där för att kolla på bussen, de höjer även budet till 310 000. Då höjer Sana till 320 000.

När gänget sen går därifrån säger Sana att ”hon fixar det” och att de ska ha den bussen.

LÖRDAG (extraklipp från NRK)

Sana kommer in i köket hos sig där hennes mamma står, vi får inte se ansiktet på henne. Apropå det älskar jag att SKAM inte ger så mycket plats åt vuxna i serien, det är ungdomarna som har mest fokus och några vuxna karaktärer får vi inte riktigt lära känna. Vilket är så fett, tycker också att serien i det hela visar att ungdomar inte är omogna och korkade, utan faktiskt tar tuffa beslut som noga tänks igenom och så vidare. Älskar.

Hur som, sitter Elias och hans vänner i vardagsrummet och snackar. Sanas blick vandrar så klart till Yousef. Senare står hon och skalar morötter när han kommer in, och ska ”visa” henne hur en skalar rätt. Spänning. Wow. Såklart kommer Elias och förstör stämningen. Hurra.

Tankar efter avsnittet:

Jag vill inte att det ska bli en till Noora/William-säsong, att Sana och Yousef inte tar steget och en måste vänta och vänta och spänningen är skyhög. *suck*

Jag undrar också hur de ska få tag på pengarna. Verkligen. Hur?

Taggar upp inför nästa vecka.

 

 

Om Skribenten

mitt namn är cam, är 17 år, bor i stockholm. på fritiden har jag ångest, dricker kaffe, lirar lite boll och bloggar även på nouw.com/medsmåbokstäver . just det, jag föredrar att skriva med små bokstäver. -stay alive