Tidningen K är en ungdomstidning. Det betyder att den är till för ungdomar och ungdomars välmående, underhållning, utveckling och inflytande. Den här tidningen är också gjord av ungdomar. Texterna som skrivs, idéerna som tänks fram och besluten som tas görs av ungdomar och i samarbete med unga skribenter.

Det finns ett behov av att unga människor ska få vara sina egna aktörer, att de ska kunna göra sig hörda och ges utrymmet att få uttrycka sig kring sina liv, det som är deras vardag och samhället de existerar inom. Det hoppas vi att den här tidningen kan bidra till. Vi hoppas också att den ska vara rolig, intressant och kännas som nånting en kan vända sig till för stöd och svar. Vi vill också veta vad ni som läser tidningen tycker, så hör gärna av er till oss!

Arbetet med tidningen sker med Stockholm som utgångspunkt vilket gör att vi missar sjukt mycket av det som händer runt om i Sverige. Det är jättetrist, men vi hoppas ändå att ungdomar från andra delar av landet också ska kunna känna igen sig i mycket av det vi skriver om och att alla ska kunna hitta något de vill läsa om hos oss.

Tidningen är ett ideellt projekt som drivs genom föreningen Makers. Deras hemsida hittar du på www.makers.se och Makers driver bland annat en stödchatt på torsdagar och ett pod-projekt där ungdomar pratar om sex och relationer.