Oavsett ålder är tankar och funderingar kring sex väldigt vanliga. Därför svarar Tidningen K på frågor om sex varje vecka.

Miriam Bratt har tidigare arbetat som skolinformatör via RFSU och varit ute på högstadie- och gymnasieskolor där hon pratat om sex, ömsesidighet och massa annat. Nu svarar hon på era frågor. Mejla miriam@tidningenk.se med dina frågor! Frågorna är självklart anonyma.

 

För typ en månad sen hade jag sex med min pojkvän och har inte fått mens. Kondomen åkte av och han va i mig typ några sekunder men kom inte. Kan jag vara gravid? Borde jag testa mig? Och hur fan berättar jag för mina föräldrar om jag är gravid??

Jag förstår att situationen stressar dig. Du borde absolut göra ett graviditetstest. Att det har gått en månad behöver inte betyda att du är gravid, men du skulle kunna vara det även om din pojkvän inte kom i dig. Så gå till en ungdomsmottagning för att testa dig gratis eller köp ett test på något apotek (de brukar kosta ungefär 100 kronor).

Jag tror att det är bra att du gör ett test så snart som möjligt så kan du fundera på vad du ska säga till dina föräldrar när du faktiskt vet hur det ligger till. Eftersom jag dessutom inte vet hur din relation till föräldrarna är så är det svårt att tipsa dig om hur du kan berätta en sådan sak. Så även här är mitt starka råd till dig att gå till en ungdomsmottagning. Där finns det massa bra vuxna som kan hjälpa dig i hur du vill gå vidare om du faktiskt är gravid. De kan informera om hur det fungerar med abort om du skulle vilja veta mer om sådana alternativ.

Heja dig och gå nu och testa dig!

 

Jag är 15 och har tjej som är lika gammal och vill att jag ska slicka henne. Hit me med alla tips du har!

Hej! Det låter som något som kan bli spännande! Förutsatt att du känner att du vill det, förstås. Om du inte känner att det känns spännande och bra så vill jag peppa dig att berätta det för till din tjej så att ni kan hitta på andra roliga saker istället.

Vad gäller tips så finns det såklart massa olika sätt att slicka som olika personer tycker olika mycket om. Ett hett tips är alltså att fråga just din tjej om hon vet vad hon gillar. Och om det är så att hon inte riktigt själv vet (för det kan en ju inte alltid veta) så kanske ni kan testa er fram tillsammans och utforska vad som känns bra, skönt och pirrigt.

Men klart att jag inte bara ska vara hurtig och flummig, jag förstår att du nog vill ha några konkreta tips. Ett sådant är att tänka på klittan/klitoris (som egentligen är klitorisollonet). Vissa tycker att det är skönt att slicka eller pussa omkring det området. Googla ”fitta anatomi” för att förstå var klittan är om du känner dig osäker. Ett annat tips är att använda fingrar och mun samtidigt, till exempel använda fingrar vid eller i slidmynningen samtidigt som du slickar klitoris, eller tvärtom. Sedan kan det vara värt att testa om hon gillar lättare eller hårdare tryck eftersom det kan vara olika.

Lycka till!

 
Läs andra sexfrågor:
Internetflickvänner och läggningar – veckans sexfrågor
Flirt, ragg och ligg – veckans sexfrågor
Privacy, p-piller och sperma – veckans sexfrågor
Dejter och snokande mammor – veckans sexfrågor
Kondomer och porrbesatt – veckans sexfrågor

Om Skribenten

mm
Reporter och sexpert

Jag heter Miriam Bratt och är 25 år. Jag tycker mest om att prata och skriva. Helt enkelt att uttrycka mina tankar, känslor och åsikter. Förutom att jobba med K så är jag journalist på studenttidningen Gaudeamus.