Oavsett ålder är tankar och funderingar kring sex väldigt vanliga. Därför svarar Tidningen K på frågor om sex varje vecka.

Miriam Bratt har tidigare arbetat som skolinformatör via RFSU och varit ute på högstadie- och gymnasieskolor där hon pratat om sex, ömsesidighet och massa annat. Nu svarar hon på era frågor. Mejla miriam@tidningenk.se med dina frågor! Frågorna är självklart anonyma.

 

Jag har börjat prata med en kille och vill ha tips på vad jag kan skriva och flirta (på chatt)? Kan ju inte bara skriva vad gör du hela tiden. Tips???

Vad spännande med en chattflirt! Det finns såklart massa sätt att flirta på och jag tror inte att det är dumt att fråga vad han gör då och då, men förstår att du kanske vill skriva lite mer än så.

Jag tror i alla fall att du är inne på rätt spår när du ställer frågor, eftersom många gillar att berätta om sig själva. Andra frågor du kan ställa är exempelvis vad han gillar för musik, vilken sorts kläder han tycker är snygga, vilken årstid han tycker bäst om och vad han brukar tänka på innan han somnar. Ytterligare ett tips är att ge komplimanger. Om ni pratar om kläder eller samhällsfrågor (eller vad som helst) så kan du klämma in att du tycker att han klär sig snyggt eller att du tycker att hans sätt att tänka är intressant. Eller någon annan komplimang som passar bra.

Så, nu när jag skrivit lite om att fråga din flirt om honom och om att ge komplimanger så kommer nästa steg; våga framhäva dig själv. Berätta vad du tycker och tänker om saker. På samma sätt som du ger honom komplimanger kan du berätta om bra egenskaper som du har för att väcka intresse.

Lycka till och ha kul med chattandet!

 

Jag vill gärna ragga o ligga men känner mig liksom för osäker över min kropp. Känns inte alls bra att vara avklädd och tänka att nån kommer se hela min kropp, och kan inte slappna av då. Vill typ träna innan jag kan ligga men vet att jag inte kommer palla det. Några tips?

Det låter som en jobbig känsla att ha. Först och främst vill jag ändå säga att jag hoppas att du lär dig att tycka om din kropp och tycka att den är fin. Men om det nu inte är så du känner så får vi utgå från det.

När en raggar och ligger med folk kan en ju framhäva och visa upp sin kropp olika mycket. Till exempel kan en vara naken eller olika mycket påklädd vid sex. Om du tänker på hur det är när du onanerar (om du brukar göra det) så kan du ju exempelvis vara fullt påklädd och stoppa in händer innanför kläder eller trycka och smeka mot olika kroppsdelar utanpå kläderna. En annan sak som kan göra skillnad är belysning, lampor kan ju liksom vara både släckta eller tända.

Vad gäller raggandet brukar det ju inte nödvändigtvis vara lika avklätt, men en kan ju ändå uppleva att andra fokuserar på ens kropp. Kanske kan det vara en bra idé att avleda samtal från att handla om utseende och kroppar och istället prata om sådant som du tycker är intressant och känns bekvämt. Om du vill ragga eller flirta kanske samtalsämnen som hur du beter dig mot folk du gillar eller hur det känns att prata med en crush skulle kunna vara något?

Sist men inte minst vill jag bara påminna om att en oftast kritiserar sitt eget utseende mycket mer än folk omkring gör.

Lycka till!

Om Skribenten

mm
Reporter och sexpert

Jag heter Miriam Bratt och är 25 år. Jag tycker mest om att prata och skriva. Helt enkelt att uttrycka mina tankar, känslor och åsikter. Förutom att jobba med K så är jag journalist på studenttidningen Gaudeamus.