Oavsett ålder är tankar och funderingar kring sex väldigt vanliga. Därför svarar Tidningen K på frågor om sex varje vecka.

Miriam Bratt har tidigare arbetat som skolinformatör via RFSU och varit ute på högstadie- och gymnasieskolor där hon pratat om sex, ömsesidighet och massa annat. Nu svarar hon på era frågor. Mejla miriam@tidningenk.se med dina frågor! Frågorna är självklart anonyma.

Det finns en tjej som jag är väldigt kär i men hon har en kille redan så hon vill nog inte bli ihop med mig. Jag vet att jag borde släppa henne, men det bara går inte. Jag har varit kär i henne nästan ett år och ibland mår jag så dåligt så jag inte vet vad jag ska göra. Jag har försökt flirta med andra för att släppa henne med det fungerar inte. 

Först och främst, stackars dig! Det kan verkligen vara helt fruktansvärt att vara olyckligt kär, så jag lider med dig.

Till att börja med så undrar jag om du någonsin har vågat berätta för den här tjejen hur du känner? Om du inte har det så tycker jag att du ska fundera över om det är något du skulle vilja och våga göra. Jag förstår att hon har kille och att det komplicerar saker och ting, men om du har känt såhär under ett helt år så kanske det skulle hjälpa om du fick reda ut känslorna med henne en gång för alla. Dels finns det ju faktiskt en viss möjlighet att hon känner något för dig, och dels kan det hända att det vore lite lättare för dig att släppa dina känslor om du får prata med henne om hur du känner.

Oavsett om du väljer att prata med henne eller inte så vill jag rekommendera dig att gå till ungdomsmottagningen om du fortsätter att må dåligt. När man mår dåligt finns det hjälp att få. Jag hejar på dig och att du ska må bättre snart!

 

Jag är tjej och 16 år. Och jag har inte haft sex fast jag är väldigt, väldigt redo! Alltså jag har tröttnat på att onanera, nu vill jag ligga med en annan person. Jag behöver inte vara ihop eller nåt, bara en kk skulle gå bra. Tips på hur man hittar det?

Jag förstår att en kan tröttna på att onanera ibland. Om du vill hitta nån att ligga med så skulle jag rekommendera att leta efter någon du tror skulle passa dig på internet. Kanske på Tinder till exempel? Annars kanske det finns spännande människor i din närhet, till exempel i din klass eller någon annanstans. Jag tror att det viktigaste i slutändan är att våga ta initiativ. Fråga den där söta personen du har spanat in om hen vill ta en fika, eller adda nån snygg på exempelvis Instagram. Lycka till!

 

Hej! När man blir intresserad av nån så vill man ju adda den på snap? Men är det pinsamt att adda nån man inte känner?

Hej! Precis som jag svarade på frågan här ovanför så tror jag att det är viktigt att våga ta initiativ om man vill få kontakt med någon. Så jag tror att en add på Snapchat kan vara en bra idé. Det värsta som kan hända är att personen inte vill ha dig på Snapchat, men då vet du i alla fall det. Lycka till!

 

Läs andra sexfrågor:

Raggkomplimanger, stånd i skolan och horrykten – veckans sexfrågor
Internetflickvänner och läggningar – veckans sexfrågor
Fittslick och försenad mens – veckans sexfrågor
Flirt, ragg och ligg – veckans sexfrågor
Privacy, p-piller och sperma – veckans sexfrågor
Dejter och snokande mammor – veckans sexfrågor
Kondomer och porrbesatt – veckans sexfrågor

Om Skribenten

mm
Reporter och sexpert

Jag heter Miriam Bratt och är 25 år. Jag tycker mest om att prata och skriva. Helt enkelt att uttrycka mina tankar, känslor och åsikter. Förutom att jobba med K så är jag journalist på studenttidningen Gaudeamus.