Oavsett ålder är tankar och funderingar kring sex väldigt vanliga. Därför svarar Tidningen K på frågor om sex varje vecka.

Miriam Bratt har tidigare arbetat som skolinformatör via RFSU och varit ute på högstadie- och gymnasieskolor där hon pratat om sex, ömsesidighet och massa annat. Nu svarar hon på era frågor. Mejla miriam@tidningenk.se med dina frågor! Frågorna är självklart anonyma.

 

Vilka komplimanger är bra när man raggar?

Oj, alla möjliga komplimanger kan vara bra när en raggar. Det kan vara komplimanger om hur smart, snäll eller rolig någon är. Eller komplimanger som har med utseende att göra, till exempel att någon har snygga kläder eller ett fint leende.

Ett bra tips är att kolla av vad personen du raggar på verkar bli glad för. Vissa älskar att få komplimanger för hur coola de är, andra hur smarta de är och ytterligare andra för hur snygga de är. Verkar någon bli extra glad för till exempel utseendekomplimanger kan en ju köra vidare på den typen av komplimanger. Att läsa av den du raggar på är ju också bra för att då kan du märka om hen inte verkar gilla komplimanger alls.

Lycka till med raggandet!

 

Kanske en kille i skolan gillar mig. Om han går förbi mig i korridoren går han direkt till toan jämt. får han stånd då?

Svår fråga. Och tyvärr är det helt enkelt omöjligt att veta utan att fråga honom (vilket nog inte är en bra idé). Det kan vara så att han får stånd, eller bara blir nervös. Men det kan såklart också vara så att han går på toa ganska ofta och att det slumpat sig så att han gjort det när ni gått förbi varandra.

Om du är nyfiken för att du är intresserad av honom så kanske du ska försöka dig på att ragga lite. Dock tror jag inte att du ska nämna din observation, eftersom det kanske skulle göra honom generad eller obekväm. Annars tror jag att du ska försöka släppa tanken. Det kan finnas en miljon anledningar att han gått på toa efter att han sett dig.

 

En kille fråga mig på snapchat om jag är hora för jag skriver med flera killar. Va ska jag svara? Ska jag blocka honom?

Hej! Till att börja med beter han sig inte okej. Oavsett hur många killar du skriver med på Snapchat får ingen kalla dig för hora. Jag tycker absolut att det låter som en bra idé att blockera honom. Om det här är en person som går i din skola eller på något sätt finns mer i ditt liv skulle jag rekomendera dig att prata med någon för att få stöd i hur du kan göra. Om du går i skolan så kanske det finns någon mentor, kurator eller lärare som du litar på? Eller en förälder? Att prata med vänner kan också vara skönt för att få stöd.

Om du faktiskt vill svara honom så tycker jag att du ska göra det, men i så fall bara för din egen skull. Du har alltid rätt att ryta ifrån när någon beter sig dåligt på det sättet. Oavsett om du svarar tycker jag att du ska blockera honom. Du ska inte behöva ta emot sådana meddelanden.

 

Läs andra sexfrågor:
Internetflickvänner och läggningar – veckans sexfrågor
Fittslick och försenad mens – veckans sexfrågor
Flirt, ragg och ligg – veckans sexfrågor
Privacy, p-piller och sperma – veckans sexfrågor
Dejter och snokande mammor – veckans sexfrågor
Kondomer och porrbesatt – veckans sexfrågor

Om Skribenten

mm
Reporter och sexpert

Jag heter Miriam Bratt och är 25 år. Jag tycker mest om att prata och skriva. Helt enkelt att uttrycka mina tankar, känslor och åsikter. Förutom att jobba med K så är jag journalist på studenttidningen Gaudeamus.