Sensommaren är slut och kylan och mörkret har sakta smugit sig på. Det innebär att massor av höstmys står för dörren. Tidningen Ks skribent Linda har listat upp några tips för en fetare höst!

 

Lava biblotek och verkstad – På Lava kan en bland annat gå på workshops, konserter och bokfika. Varje lördag är det screenverkstad, då får en lära sig att göra egna screentryck på valfri textil exempelvis en t-shirt eller en tygväska. Här finns information om kommande events på Lava.

Konserter i Fryshuset – Under hösten anordnar Fryshuset i Stockholm flera konserter, bland annat Billy Talent som kör den 3e november och Skillet som spelar den 18e november. För att hitta alla konserter och köpa biljetter kan du klicka här, priserna varierar och kom ihåg att kika extra om det finns nån åldersgräns.

Halloweenparad – Om du känner dig extra peppad på Halloween i år kan du den 5e november vara med i en parad som avslutas med firande i Kungsträdgården, det enda som krävs är en utklädnad. Mer info hittar du här!

Femtopia – Veganskt cafe och galleri med en feministisk och hbtq-profil. I Cafeet finns bilder och information om feministiska ikoner och en massa böcker för den som vill läsa om feminism och genus. Adress och info om utbud här.

Loppisar – Hösten är ett perfekt tillfälle att strosa runt och göra secondhandfynd på loppisar, här hittar en datum för olika loppisar i Stockholm de kommande månaderna.

Lyssna på poddar – Ta en skön promenad med lurarna i öronen eller kryp upp i soffan bland massa filtar och kuddar och lyssna på en podd! Bra tips är raseriet, manligt & skamligt och rättegångspodden.

Kungsträdgårdens skidskobana – Det här tipset bygger ju på lite kallare väder men winter is coming! Skidskouthyrning finns på plats, kika in här för priser och öppetider.

Cirkus Cirkörs Dropin Parktour – Under hösten anordnar Cirkus Cirkös dropin-kvällar på Cirkörhuset i Alby där en kan komma och prova på parktour med hjälp av tränare.

Om Skribenten

mm
Reporter

Linda är en 23 årig norrlänning. Hon pluggar genusvetenskap, säljer jeans och skriver för tidningen K. Förutom att skriva, lyssna på fet musik och äta stark mat så är det bästa hon vet att köra fyrhjuling i Norrland.