Nobel, Kardashian och – avhopp?

Varje söndag skriver Tidningen K:s reporter Rebecca Hagnestad om fem nyhetshändelser från den gångna veckan. På så sätt kan du få en snabb genomgång av vad som hänt under den senaste tiden.

 

Kim Kardashian utsattes för rån

Tidigt på måndagsmorgonen ska beväpnade män ha tagit sig in i världskändisen Kim Kardashians hotellrum. Där ska de ha tvingat till sig smycken som ska ha varit värda miljoner.

Kim Kardashian ska ha befunnit sig i Paris för att vara med under modeveckan. Men efter att ha varit i kontakt med polisen så valde hon att lämna landet och åka hem igen. Man har ännu inte kunnat gripa någon misstänkt för dådet.
Nobelprisvinnarna utsågs
Under den gångna veckan har man offentliggjort vilka som vunnit årets nobelpris i bland annat kemi och litteratur. Mottagare av Nobels fredspris blev Colombias president, Juan Manuel Santos. Att just han fick priset beror på att han kämpat för att avsluta det 50 år långa kriget som pågår i landet.
Den 10 december kommer alla pristagare att komma till Stadshuset för att motta sina priser. Det är en stor fest och hundratals personer hjälper till med bland annat servering och matlagning.
Gilmore Girls firar 16 år
Den 5 oktober var det på dagen exakt 16 år sedan det första avsnittet av den populära serien Glmore Girls sändes. Serien är en dramakomedi och handlar om den ensamstående unga mamman Lorelai och hennes dotter Rory. Serien lades ner redan år 2007 men har fortsatt att vara populär. I samband med jubileet så har Netflix släppt intervjuer med de som spelade i serien. Det kommer också att komma en efterföljare i november.
Björklund slutade – eller?
I torsdags gick det hett till på flera av landets medieredaktioner. Anledningen var att det framkommit uppgifter om att Liberalernas partiledare Jan Björklund skulle avgå. Uppgifterna kom från Riksdagens hemsida, men Jan Björklund sade snabbt att det inte stämde.
Under dagen blev det tydligt att det stod att alla partiledare skulle avgå inom en snar framtid. Enligt Riksdagen skulle det hela ha berott på tekniska problem.
Orkanen Matthew
Under veckan drog den kraftiga orkanen Matthew in över USA. Orkanen hade tidigare drabbat Haiti, Dominikanska republiken, Kuba och Bahamas. I Haiti kan hundratals människor ha avlidit på grund av orkanen.
Enligt amerikanska CNN ska 10 personer ha avlidit i USA. Några av de delstater som drabbades var North Carolina och Florida.

Om Skribenten

mm

Jag heter Rebecca Hagnestad och arbetar som reporter här på Tidningen K. Varje vecka skriver jag om fem händelser från nyhetsveckan. När jag inte håller på med K så jobbar jag som journalist eller så läser jag en bra bok. Helst om något historia-aktigt, men fantasy går bra det med. Har du några frågor som rör mina ansvarsområden är du välkommen att kontakta mig på min mejl: rebecca@tidningenk.se. Ha det!