Nyheterna från veckan som gått

Varje söndag skriver Tidningen K:s reporter Rebecca Hagnestad om fem nyhetshändelser från den gångna veckan. På så sätt kan du få en snabb genomgång av vad som hänt under den senaste tiden.

 

Turerna kring Birgitta Ohlsson

Liberalernas utrikespolitiska talesperson Birgitta Ohlsson hamnade i hetluften under veckan. Det berodde bland annat på att hon varit kritisk till Liberalernas partiledare Jan Björklunds uttalanden om att regeringen borde bjuda in Sverigedemokraterna i förhandlingar som sker över blockgränsen. Flera inom partiet blev i sin tur då kritiska till Birgitta Ohlsson och några av dem krävde till och med hennes avgång.

Men samtidigt var det också många som stödde Birgitta Ohlsson och på onsdagen hölls ett åtta timmar långt möte om hennes framtid i partiet. Efter mötet blev det klart att hon lämnade styrelsen för riksdagsgruppen men att hon är kvar inom partistyrelsen.

 

20 år sedan 2pac dog

I tisdags var det på dagen exakt 20 år sedan den ikoniske, amerikanske rapparen Tupac Shakur dog. Han sköts redan den 7 september men avled sedan dne 13 september. Vem det var som avlossade skotten som dödade honom är det fortfarande ingen som vet säkert.

Tupac Shakur räknas som en av världens mest inflytelserika hip hop-artister genom tiderna. Han har sålt över 100 miljoner album och hans låtar handlar om samhällsproblem såsom våld och rasism.

 

Explosion i New York

Under natten mot söndagen, svensk tid, inträffade en explosion på Manhattan i New York, USA. Totalt skadades 29 personer, varav en allvarligt. Vad som orsakat bomben var fortfarande oklart på söndagen, enligt vissa källor låg bomben på gatan och enligt andra så låg den i en soptunna.

Själva explosionen utreds som ett brott och polisen anser att någon orsakat explosionen avsiktligt. Det ska dock inte handla om terrorism. Under söndagen hittades också ett annat misstänkt föremål i närheten.

 

Man död efter skottlossning i Barkarby

Det har under veckan inträffat flera skottlossningar i Stockholm, bland annat i Johanneshov och Rissne. Vid en skjutning i Barkarby avled en man i 30-årsåldern på torsdagen.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för skjutningen i Barkarby. Flera vittnen befann sig vid platsen och det var de som larmade polisen efter att de hört skotten.

 

Biobesökare svimmade på grund av skräckfilm

När den nya skräckfilmen ”Raw” visades på Toronto filmfestival i Kanada var det flera av besökarna som tvingades uppsöka vård. Anledningen var att filmen, som handlar om en kvinnas väg till att bli en kannibal, var för obehaglig.

Filmen uppges också innehålla vissa realistiska scener, som ska vara särskilt svåra att titta på. ”Raw” kommer att släppas i mars år 2017.

 

Om Skribenten

mm

Jag heter Rebecca Hagnestad och arbetar som reporter här på Tidningen K. Varje vecka skriver jag om fem händelser från nyhetsveckan. När jag inte håller på med K så jobbar jag som journalist eller så läser jag en bra bok. Helst om något historia-aktigt, men fantasy går bra det med. Har du några frågor som rör mina ansvarsområden är du välkommen att kontakta mig på min mejl: rebecca@tidningenk.se. Ha det!