Oavsett ålder är tankar och funderingar kring sex väldigt vanliga. Därför svarar Tidningen K på frågor om sex varje vecka.

Miriam Bratt har tidigare arbetat som skolinformatör via RFSU och varit ute på högstadie- och gymnasieskolor där hon pratat om sex, ömsesidighet och massa annat. Nu svarar hon på era frågor. Mejla miriam@tidningenk.se med dina frågor! Frågorna är självklart anonyma.

Hur dejtar man om man inte vill nätdejta?

Hej! Till att börja med måste man ju hitta någon att gå på dejt med. Då kan det vara smidigt att titta sig omkring i skolan eller på andra ställen man redan brukar vara på. Och om man inte hittar någon där så tror jag att det kan vara läge att vara modig och börja testa nya saker. Till exempel gå till någon ungdomsgård eller börja på en ny aktivitet. Ytterligare ett alternativ är att fråga någon kompis om hen vet någon strålande dejt åt dig.

Sedan gäller det ju att få till en dejt (eller flera) med den lyckligt utvalda. Det enklaste (och kanske svåraste) sättet är att fråga personen rakt ut om hen vill gå på dejt. Men om det känns läskigt kan du kanske fråga personen om hen vill göra något som verkar dejtigt – till exempel gå på bio, äta middag, fika eller ta en promenad. Ibland kanske man träffar någon några gånger innan det verkligen känns som man dejtar, så lite tålamod är också ett tråkigt men ett bra tips tror jag.

Lycka till och hoppas att det blir någon dejt!

 

Jag hade kondomer bredvid min säng men nu är dom borta. Jag tror att mamma har tagit dom när hon städade mitt rum. Herregud jag är 17 år. Så sjukt arg! Vad ska jag göra?

Hej! Det låter som en jobbig situation. Har du pratat med din mamma om det här? Jag känner ju inte dig eller din mamma, men om du tror att det skulle kunna fungera tänker jag att det kan vara bra att berätta hur du tänker och känner. Det är ju inte säkert att det löser något men kan vara värt ett försök?

Annars tänker jag att du kan hitta något ställe att gömma kondomer på där hon inte tittar. Kanske i någon väska? Jag pratade en gång med en som hade sin säng vid ett fönster. Han tejpade fast kondomer under fönsterblecket för att ingen skulle se dem. Du kanske har något sådant fiffigt gömställe?

Hoppas att det löser sig och att du får ha dina kondomer ifred!

Om Skribenten

mm
Reporter och sexpert

Jag heter Miriam Bratt och är 25 år. Jag tycker mest om att prata och skriva. Helt enkelt att uttrycka mina tankar, känslor och åsikter. Förutom att jobba med K så är jag journalist på studenttidningen Gaudeamus.